Formex Formidable


Läs mer om alla nominerade bidrag och rösta på din favorit!
FÅGLAR / Inkku Tamma
1. FÅGLAR

Företag: Inkku Tamma
Form och tillverkning: Johan Malmström
Monter: A12:27
 
Kärleken till fåglarna hör det mänskliga till och när Johan Malmström från Tornedalen – Jönne i signaturen – snidar fram sina bevingade varelser blir varje fågel en personlighet.
RÅ / Swedish Carpets
2. RÅ

Företag Swedish Carpets
Form: Christina Rosenberg
Monter: A12:28
 
Med lammets naturliga lockar – ullen är okardad och endast sköljd i såpvatten –  som inslag i linet fångas ljusets skiftningar och belyser den obearbetade råvaran. En självklar matta i sin konstnärliga enkelhet.
RENTO X / Tammer Brands Oy
3. RENTO X

Företag: Tammer Brands Oy
Form: Harri Koskinen
Monter: A11:15
 
Okonstlat, funktionellt, rakt upp och ned – men med vackert precisa detaljer och proportioner. Bastuhinken och sleven i rostfritt stål och björk är skandinavisk design av bästa märke.
PANTO / Normann Copenhagen
4. PANTO

Företag: Normann Copenhagen
Form: NC designteam
Monter: A03:18
 
En jättekollektion inspirerad av den anrika nöjesparken Tivoli i Köpenhamn med plats också för det lekfulla och färgstarka. Som en knallröd vas likt en gammaldags kanna på mjölkpallen.
SOPBIL / Kids Concept
5. SOPBIL

Företag: Kids Concept
Form: Lotta Hallenius
Monter B03:21
 
Robusta sopbilen Aiden har sorteringsfack med grafiska symboler som lär det lekande barnet hitta rätt i sorteringsdjungeln. Välgjort och pedagogiskt. Det ska börjas i tid…
AFROMODERNISM / aaaacoop.com
6. AFROMODERNISM

Företag och form: www.aaaacoop.com
Monter: EH:07
 
Med gammal traditionell teknik, Bogolan, där det handvävda bomullstyget målas med lera, skapar konstnärskollektivet AAAA i Mali mönster att ta till hjärtat. Grafiskt rena linjer med uråldrig kraft.
PERANDERS-KARINS HATTBAND / van Deurs
7.  PERANDERS-KARINS HATTBAND

Företag: van Deurs
Form: Susanne Beskow
Monter: B14:33
 
Ett antikt hattband, en gång vävt av Peranders-Karin Stark i Siljansnäs, har av släktingen Susanne van Deurs fästs på ett plisserat mjukt renkalvsskinn. Ett armband som hyllning till kvinnor och till handens verk.
ÅTERFÖTT DUNTÄCKE / Reborn in color
8. ÅTERFÖTT DUNTÄCKE

Företag: Reborn in color
Form: SofiaGromark Norinder & My Ericsson
Monter:A14:31
 
Det mesta kan tas tillvara och återanvändas. Som kasserade gamla täcken och täckjackor vars dun plockats ut och nu fyller duntäcken i mjukaste ekologisk bomull. En återfödelse för vår tid.
 
SNEAKERS / Skråmträsk
9. SNEAKERS

Företag: Skråmträsk
Form: Asta & Erik Hellgren
Monter A11:32   
 
En klassisk modell med egen touch. Med vegetabiliskt garvat läder från svenska kor och kärleksfull tillverkning i Västerbotten. Amerikansk basket möter norrländskt hantverk.
10. UTOM TÄVLAN


BERNADOTTESKÅL / Gerog JEnsen
11. BERNADOTTESKÅL

Företag: Georg Jensen
Form: Sigvard Bernadotte
Monter: A05:10
 
Designprinsens vågformade räfflor från 30-talet blev en signatur för den danska silverfirman. Nu lanseras denna tidlösa form i en serievackra skålar – en rostfri klassicism för vår tid.
KÖKSSVAMPAR / Iris hantverk
12. KÖKSSVAMPAR

Företag: Iris hantverk
Form: Iris hantverk
Monter: A10:22
 
Mycket av livet levs i det vardagsnära, oansenliga. Men med växtfiber från luffagurkan får diskandet ett ekologiskt lyft. En kokbar hjälpreda som kan komposteras efter lång tjänst.
Observera att du endast kan rösta en gång och på ett bidrag.
*Obligatorisk uppgift
I samband med detta godkänner jag att Stockholmsmässan hanterar mina personuppgifter. Hanteringen sker i enlighet med företagets dataskyddspolicy.